Monday, November 16, 2009

2012 superb!! ;)

www.tips-fb.com

Korg dah tgk? Baek korg g tgk! Best weh. Tp aku nk tergelak gak ending cite neh. Hahahhahaa. Mmg x logik langsung. Cbe korg pikir, manusia hidup lagi ke bile hari kiamat dtg? Haishhh. Mcm2 lah si omputih ni manipulate Al Quran. Hohohoho. Yg best nye effect CGI dia. Sgt2 real dehhh. Hehehehe. Korg patut g tgk! ;)

Sblm tgk 2012 tu kiteorg jalan2 sekitar Mid tu. Tp berpecah lah. Mula2 Abg Jun blanja aiskrim McD. Wahhhh. Abg Jun tu sape? Opppsss lupe lak nk btau. Abg Jun tu suami Kak Et iaitu abg ipar Bella. Hehehehhe. Blh dikatakan aku smpai2 je, dorg dah habis mkn kat fc. Adesss. Alih2 je tgk dorg mintak abg Jun blanja aiskrim. Hahahahaha. Xleh blah betul. Gataiii sungguh kwn2 aku nih. Hehehehe. Takpe2. Kdg2 aku pun gataiii jugak. Hahahahaha. Biase lah tu. Darah muda. Hahahaha.


Ni lah abg Jun yg aku ckpkan tu! ;)


Lpas mkn aiskrim, g men game token. Ades. RM10 aku terbang beli token je nih. Hahahaha. Tp best ape. Cube try maen arh. Comfirm korg addicted. Hahahaha. Lpas tu kiteorg bpecah. Irma, Ribhan and Shila men Snooker, aku dgn Bella lepak kat fc and Cimak and Farah g jalan2 smbil cuci mata. Nak di jadikan kesah, aku dgn Bella tgh dok lepak kat fc, selesai je aku mkn, tjumpe pulakk Dr Fazleyy! Awwwwwwww! Papa hot tuu!! Adesss. Aku dgn Bella mmg nk jumpe nak ambik gmbr. Tp segan giler. Dah lah ensem. Nak kate xde camera, ade ha camera aku dlm beg. Tp segan doh. Kiteorg tgk lah dia smpai hilang di pndangan.

Pastu, kiteorg smpat lagi usha phone SE kat Sony Centre. Adesss. Lawa2 plak aku tk phone SE nih. Bella mmg duk usha je phone baru, sbb phone dia mmg dah rosak. Hehehe. Aku? Hahahaha. Ikutkan hati mmg nak tukar. Phone pink aku tu mmg dah nak barai dah pun. Tp ikutkan, tggu je lah Abah aku yg belikan. Haahahaha.

Sempat lg amek gambr curik! Hehehe. ;)

Neway, hr tu sgt best kot. Yg klakar nye, aku nye rumah lah yg plg dekat dgn Mid, tp aku lah org yg last skali smpai. Hahahaha. Janji pkul 11, tp pukul 2 bru smpai. Hahahaaha. Sbb nya? Biar lah mnjadi rahsia aku sdri. Hehehehe.

Chowwzzzzz! ;)

p/s: Pasni nk tgk pisau Cukur plak!! ;)

Meh Like sini! ;)

Tuesday, September 8, 2009

Gediks Time!!!

www.tips-fb.com
Sori lah kengkawan atau pembaca blog ku yg seberapa nih. Aku dah lame giler x update blog. Almaklumlah. Busy memanjang. Hehehehe. Internet boleh tahan lembapnya. Hahahahaa. Haishhh. Raye dah dekat. Aku still lagi x shopping raye. Bile agaknya ye? Dua hari sblum raya baru mak aku nk ajak g jln TAR ape? Hahahaha. Xpelah. Aku tunggu je ajakan mak aku nnt. Hihihihihi.

Sabtu lepas, aku dgn semua member2 aku turun kl. Hehehehe. Nak enjoy lah katekan. Baru pas exam agama, g enjoy. Ntah ape2 ntah. Hhuhuhuhu. Aku follow je lah. Hehehehe. Pada mulenye aku follow Bella, tp di sbb kan Lynn ade exam smpai pukul 5 ptg, aku cian kan dia, xkan dia nk turun kl sorg2 kot? So, aku tggu lah dia. Then kiteorg gerak dlm kul 5 ptg gak. Sampai Senawang, buka dkt Pizza Hut. Sgt cumel. Bbuka berdua je. Hehehehe. Then perjalanan di teruskan ke rumah Fara Faudzi. Tapi dia pergi terawih dgn family dia. So, Lynn mengajak aku ke rumah kwn nya dulu. Tp sesat!! Bongok nye Lynn! Hahahaha. Aku dh gelak dah. Dah lah u turn kat tol byk kali. Habis duit syiling aku! Hahahahaha. Xpe2. Dimaafkan. Smpai jr rumah kwn dia, lepak2 jap, baru lah g rumah Fara. Agak besar lah weh. Kebtulan sebelah umah nya ade shooting. Terbeliak mata Lynn tgk Tony Yusoff dr jauh. Hahahaha. Buat malu aku je. Hahahahaha.



Keesokkan harinye kiteorg g Pavillion. Huh! Aku bkn nye shopping pun. Fara yg shopping. Aku dgn Lynn keje nya try baju. Pastu amek gmbr. Hahahaha. Lawak2. Lepas nk dkt dua jam kat situ, Bella dgn Yana join kiteorg. So, jln2 lah smbil shopping. Dlm pukul 4, kiteorg gerak ke Sunway Piramid. Ribhan mengajak kiteorg buka puase di sana. Heheheh. Sampai je sana, terus survey tmpt mkn. Survey punye survey, kiteorg decide buka puase dkt Italian (Restoran Itali). Fuhh! Boleh tahan mahal nye. Tp sgt berbaloi. Satu pinggan boleh mkn dua org. So, xde lah membazir. Hihihi. Dah buka pose tu, dorg jln2 jap kat Piramid lpas tu berpecah.


Pukul 12.00a.m kiteorg jumpe balik dkt Restoran Bidara. Lepak punye lepak, x sedar dah pukul 2. Masing2 dah mengntok, jadi kiteorg berpecah. Kali ni, aku dgn Piqa tidur rumah Bella plak kat Ampang. Hehehehe. Smpai je umah dia, relax jap then start dgn mission nak masak Ayam Masak Lemak Cili Api. Jadi dan mmg sedap! Hehehehe. Dlm pukul 5, kiteorg tido. Esoknya, aku, Bella, Yana dgn Piqa gerak ke Times Square. Smpai Times Square, Piqa dgn Bella beli baju Checkers! Adoi jeles nye aku! Aku carik aku nye xdek. Adoi! Lantak lah. Nnt2 lah carik lagi. Jam dah nak dekat kul 6. Janji dgn dorg gerak kul 5. Hahahaha.


Smpai Senawang lebey kurang pukul 7.30pm. Pastu terus gerak ke Muadzam. Masing bwk kreta mcm "ayam"!!! Bak kate Cimak, aku dgn Lynn lah yg paling "ayam" bwk kreta. Smpai Lynn kena tahan JPJ sbb x sempat pakai sit belt. Hahahahah. Seb bek x kena saman. Lynn kena ngorat plak. Hahahaha. Gatai Pakcik JPJ tuh! Hahahah. Pastu mule lah operasi "ayam". Dgn kelajuan 160km/j, akhirnya smpai juga ke Desasiswa Harmoni. Sakit2 badan aku. Yana, Bella, dgn Piqa sempat lagi ckp "Alhamdulillah. Habis azab kiteorg. Selamat smpai.". Aku dh tergelak dah. Ye ar. Mane tak nye. Bwk keta mcm nak racing. Aku bukannya sengaja laju. Nak smpai cpt weh. Penat dah.

Neway, mmg best arr mggu tu! Hehehehe.

Chowzzzz! :)

p/s: Berhati2 di jln raye time raye nih! ;P
Meh Like sini! ;)

Friday, August 28, 2009

mcm2 berlaku dlm seminggu lebey neyh!! ;)

www.tips-fb.com
Agak seminggu lebey aku x update blog nih. Almaklum lah. Busy dohh. Hehehehehehe. Tp boleh di katakan mcm2 berlaku dlm mase seminggu lebey neyh. Hihihihihi. Nak aku cite? Aku cite seringkas nye lah yer?? ;)

Aku nk cite pasal midterm management science aku ni ha. Bapak susah! Lain dr tutorial yg di buat kot! Adoi. Aku pun dah pening dah. Takot pun ade neh. Tlg arh. Susah giler beb! Adoi! Masalah lecturer yg buat soklan ni! Lain yg kau ajar lain yg kuar. Siot jer! Tapi xpe. Dah lepas kan? Focus kat lain pulak nnt. Hehehehehe.

Cite pasal puase plak. Sempena bulan Ramadhan ni, aku dah pun berniat utk puase penuh (malas nk ganti sbnrnya) Hahahahaha. Tp klu pompuan, xkan penuh kot??? Phm2 sdri lah ye. Hahahahaha. Terawih mcm biase lah. Kdg2 buat kat masjid kdg2 buat sdri je kat umah. Bkn nye ape, kdg2 x smpt nk ke masjid. Hehehehehehe. Bazar Ramadhan kat Muadzam nih pun okey lah. Takde lah bohsan sgt. Meriah lah sikit dr tahun lepas dan lebih luas kwsan nye! Hehehehehehe.

Then ade satu mlm tu, tayar keta Lynn pecah tgh jalan! Agak terkejut! Ade ke org buang pisau rambo tgh jalan? Bangang ape? Org lain pulak yg kena. Masalah tol! Tak pasal2 rm300 Lynn terbang mcm tu je. Seb bek kbtulan dua tayar tmsuk tayar yg pecah tu dah botak. Alang2, tukar je lah sekali. Ye x? Hehehehehehe.

Minggu ni ade lah minggu berkempen utk mencarik calon MPP yg baru! Sudah semestinya geng aku menyokong Haziq OH!!! Nombor percalonannya 11!!!!! Fuh! Kiteorg mmg sgt2 lah semangat! Sampai lekat nombor 11 dekat keta, pintu rumah, dekat baju pun! Punye lah semangat! Rabu mlm khamis tu, aku join konvoi dr wisma ke Ilmiah. Sgt riuh rendah! Kereta sgt lah byk sbb ade 11 percalonan! Mane tak nya! Hahahhahahaa. Tapi aku agak penat ah menekan clach keta Yana yg tinggi tuh. Adoi! Tapi ape2 pun, dgt best! Smbil mngibar2 banner yg ade, menjerit2, hon di bunyikan! Sgt best! Hehehehehehehe.

Pada malam yg same, satu bufday suprise telah di adakan utk RIRI! Hahahahahaaha. Kiteorg sgt2 lah setan time tu! Plan dia mcm ni. Sherry di minta pengsan di tgh jalan dgn alasan tension gadoh teruk dgn Adib. Aku, Irma dan Lynn telah menyorok di sebalik Wasabi kepunyaan Shilala dgn sebaldi air, 6 botol yg di penuhi dgn air sabun dan 1 botol air kosong. Shilala di minta menemani "si mangsa" di rumah utk mengelakkan syak wasangka! Ceh! Padahal nak kena kan dia sekali, sbb bufday dia ari tu x kena ape2 pun. Hahahahahha. Setan x kiteorg??? Haahahahaha. Maka bermula lah drama di loby Blok A Harmoni. Nadia dgn smgt nye menjerit2 memanggil2 mintak tolong dr kwn2 yg lain terutamanya "si mangsa"! Kami bertiga yg menyorok ni pun, telah bersedia sampai "si mangsa" smpai di tmpt kejadian. Dgn kekuatan yg ade, kami bertiga berlari sekuat hati lalu mnyimbah air yg telah disediakan kpd "si mangsa"! Hahahahahaha! Sgt setan! Hohohohohoho!

Ape2 pun seminggu neh ade suka dan duka yg di lalui bersama! Cewah! Poyo giler!
Hahahahahaa.

Chowwzzzz!!!!!!

p/s: Mood best! ;)
Meh Like sini! ;)

Wednesday, August 12, 2009

virus A vs. influenza A h1n1??

www.tips-fb.com
Ape beza nye virus di atas? Huh! Harap2 ade beza. Aku pun x paham dgn tulisan doktor neyh. Hohohoho. Tapi ape yg aku beritahu, virus tu x berbahaya. Dia hanya lah sejenis virus biasa. Bukan seperti virus h1n1. Alhamdulillah. Huhuhuhuhu.

Aku start demam pd hari isnin lpas je aku bgun dr tido. Kepala sgt2 berat. Ayo. Aku jenuh lah tahan sakit kepala, xnak btau mama sbb esok nya aku nak kluar dgn kwn2 aku. Tapi smpai bile aku mau tahan? Makin lama makin pening kepala aku. Badan aku semakin panas. Berpeluh. Comfirm! Aku mg demam panas. Spnjg mlm kepala ku sakit, di serta dgn batuk dan badan panas. Klu goreng telur tu, leh masak wo...

Keesokkan hari nya, aku dimasukkan ke hospital. Tapi pagi tu, badan ke x sepanas mlm td. Ok sikit lah. Tapi kepala mmg berat nk mmpus! Mcm bawak batu besar! Hoohohoho. Tggu punye tggu, baru lah doktor panggil. Lame giler tggu. Dah lah x selesa dok kat krusi roda tu. Seb bek lah nak ke mana2 nurse tolakkan. Xyah jalan. Hehehehehe.

Bile doktor check, aku kena buat blood test, swap! Ayoyoyo. Blood test? Mmg aku fobia. Hahahahaha. Sampai aku gigit2 lah baju mama aku. Padahal x rase ape pun. Saja je nak hilang nervous. Xnak kasi sakit. So buat2 lah takot. Biar pikiran kat tmpt lain. Hehehehehe.

Lepas tu, aku dan adek aku skali kena tahan kat wad tu. Hohohohoho. Best mmg best. Tapi agak bising lah dgn baby nangis. Dah lah dgn aku pening kpala. Cian mama. Tggu kiteorg. Hehehehe.

Ptg tuh, kiteorg dah boleh kluar. Time tuh dah okey sikit sbb dah bg mkn and ubat. Tapi doktor kate aku, adek, mama kena kuarantin jugak di rumah. Xleh kuar rumah. Hahahahaha. Agak bohsan. Tapi ape2 pun, aku semakin pulih. Pening kpala sikit2 aje. Batuk pun biase2 aje. Badan jap panas, jap biase. Huhuhuhu.

Chowzzzzzzzzz! ;)

p/s: Sabtu ni kena buat blood test lagi? Oh no!
Meh Like sini! ;)

Sunday, August 9, 2009

shopaholic lah sgt! hohohoho! ;)

www.tips-fb.com

Oho! What a good day today. But really2 penat. Hohohohoo. Sakit kaki i berjalan dgn mama di MID hr ini. Fuh! Actually x plan punnnn nak g MID. Tibe2 je mama ajak. Hohohoho. Ape lagi, terus angkat kaki lah aku!!! Hahahahaha.

Tepat jam pukul 11 pagi, mama ku kejut dgn bertanya, " Along! Bangun arh. Nak g beli kasut ke x???". Aku dgn malas nye mnjawab, " Ala, smlm along nak kasut tu, mama kate nnt lah. Then ajak plak hr ni. Baik beli je smlm. Kan senang. Baru nk tido lama sikit." Hohohoho. Jwpn yg terbaik. Lalu mama berkata lagi, " Taknak pergi xpe. Klu nak pergi, bangun lah siap. Mama nak teman abah jap. Nnt nak g, kol mama okey?". Aku angguk je disbbkan terlalu ngantuk. Hahahahahaa.

Sejam lebih pastu, aku bangun and terus bukak laptop. Ape lagi, on9 lerrr. Then mama kol tanye pasal "offer" dia td. Aku terus lah kate nak! Rezki jgn di tolak. Mama dah offer nak beli brg, ape lagi, ikut aje lahhh. Aku trus mandi. Tapi agak lambat lah gerak ke MID. Adek aku ni, x ckp awal2 nak ikut. Hampeh punye budak. Kan mama dah membebel spjg onw ke MID?? Ayoyoyoyo. Tak mau lmbt2 lagi ye Cik Iena dan adek nye??? Nnt kena bebel lagi. Hehehehe.

Smpai je kat MID, trus dpt parking. Alhamdulillah. Hehehehehe. Then, tmpt yg di tujui dulu ialah JJ! Kasuttt!!! Agak 2 jam memilih kasut yg sesuai dgn kaki aku. Lagi2 tgh sale. Lagi lah rambang mata. Cian mama. Dok menunggu aku pilij kasut. Akhirnya, dpt jugak. Brand biase je. Xde lah mahal mane pun. Mula2 igt nak beli Crocs, tp mama x berkenan. Hehehehehe.

Mama's choice!

My choice! ;)

Then slpas penat memilih kasut yg di hajati, singgah jap di Toast Box di pintu masuk MID. Mama nk beli roti bakar fav abah lahh. Punye lah beratur pjg. Masalah betul org nak mkn time2 mcm nih. Hahahahaha. Marah plak. Padahal aku pun same. Hahahaha.

Plz Queue Here! Hahahaa.

Mama yg penat beratur. Hikhik! ;)

Lepas penat menunggu roti bakar fav abah tu siap, aku dan mama terus ke Pizza Hut. Aku dah lama gak x mkn Pizza Hut tuh. Hohohohoho. So, aku di tugas kan utk memanggil adek ku dan kwn nye yg sdg berseronok main game di 3rd floor. Jenuh lah bg dorection dlm phone kat mane Pizza Hut. Bengang tol aku! X paham2 adek aku nih. Rase nak maki2 je dia dlm phone. Bengong tol! Suke buat aku marah tau dak nih! Hohohoho.

Pizza Hawaiin Chicken yg superb!!!!

Mama menikmati sup!

Pe2 pun, hari tu hari yg agak penat. Hehehehe. Lpas hbis mkn pizza, g carefour jap. Beli ape yg patut. Hehehehehe. Nak dkat kul 6.30 ptg bru kiteorg gerak pulang ke rumah. Home sweet Home! Hahahahaha.

Chowzzzzzz! ;)

p/s: Hari yg cukup memenatkan! ;)
Meh Like sini! ;)

Thursday, August 6, 2009

Micheal Jackson di bunuh untuk sekat Islam berkembang????,

www.tips-fb.com

Konspirasi Kematian Micheal Jackson!!!!

Micheal Jackson (MJ) adlah seorg manusia yg sgt penyayang. Byk hartanya telah di habiskan dlm mmbantu dan mnyokong gerakan2 amal spt Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak2 dan bmcm2 lagi. Wlaupun dan bbuat pelbagai kbaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorg budak yg terperangkap di dlm badan seorg lelaki. Impian nya adalah utk mnjadi budak kecil selama2 nya. Impian ini di tmbah pula dgn sejarahnya di dera semasa kecil mnyebabkan dia membina Neverland, tmpt utl seluruh kanak2 di dunia bmain dan gembira di situ.

Namun MJ telah mbuat keputusan yg bakal mmberikan impak yg sgt besar di dlm hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yg dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah mmbuat satu kenyataan gempar di satu press conference pd tahun 1989. "Saya telah melihat Islam di dlm abang saya, saya telah mmbaca buku tentang Islam dan suatu hari nnt saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu."

Sejak kenyataan itu hidup MJ tidak sama seperti dahulu lagi. Dituduh berasmara dgn kanak2, ditmbah dgn pndangan2 negatif drpd media Amerika Syarikat, membuatkan MJ melihatnya sbg satu ikon yg gagal seterusnya mmbuatkan influence MJ berkurangan.

Melarikan diri drpd tekanan pihak Media USA, MJ telah tinggal di England selama beberapa tahun. Di England, MJ berkwn rapat dgn Yusof Islam. Dr Yusof Islam, MJ bljar serba sedikit ttg Islam. Malah semasa di England, MJ telah bkwn rapat dgn seorg pencipta lagu, Zain Bhika yg telah mnciptakan lagu "Give Thanks To ALLAH" khas utk di nyanyikan oleh MJ bila2 masa dia bersedia.

Semasa kes asmaranya dgn kanak2 di jlnkan, MJ telah melarikan diri dan menetap di Bahrain. Di sana dia menjadi tetamu khas kpd anak Sultan Bahrain. Di sinilah MJ mula mendalami Islam. MJ belajar sembahyang, baca Al Quran dan mcm2 lagi slama 3 tahun. Akhirnya pd November 2008, MJ pulang ke Los Angeles dan membuat majlis memeluk Islam secara rasmi di rumah kwn karib nya. Pada December 2008, MJ telah pergi menunaikan haji bersama Sultan Bahrain dan anaknya.

Utk konsert terakhirnya, MJ mmpunyai agenda yg tersendiri. Dia memaklumkan yg ini adalah konsert terakhirnya dan berhasrat utk mengumumkan yg dia adalah seorg Muslim. Malah MJ juga mahu menyanyikan lagu Give Thanks To ALLAH pd konsertnya tersebut bsama Yusof Islam. Sbb itulah MJ memilih London sbg tempat konsert terakhirnya bukannya di USA krn takutkan pihak berkuasa USA.

Pada 12.30, 25 June, MJ memeluk manager nya dan mngucapkan selamat malam. MJ berkata, "Slpas berlatih selama 2 bulan, akhirnya saya dah bersedia utk konsert ini." Slpas melambaikan tangan dan mngucapkan selamat malam, MJ pun pulang ke hotel. Tapi kira2 jam 2.26 pagi, MJ di dapati telah meninggal dunia. Semasa 991 dihubungi, byk soalan yg ditanya seolah2 mereka tak tahu siapa MJ dan di mana MJ berada. Nampaknya ada pihak yg cuba melengahkan masa bantuan tiba. Tambah pelik bila pihak hospital mengatakan hasil autopsy hnya blh di perolehi slpas 2 bulan sdg kan teknologi skrg dan btambah canggih.

Oleh kerana itu, keluarga MJ telah pun mngupah private doktor utk mbuat autopsy kpd MJ. Keputusannya di kluarkan hnya slpas 4 hari. Ternyata MJ mati krn terlalu byk dos anaethestic, satu ubat yg mampu mbuatkan jantung berhenti berdenyut jika di ambil scra berlebihan. Satu kputusan yg tidak di war2 kan di media ialah perut MJ tidak mpunyai langsung ubat ini. Tp darahnya di penuhi dgn ubat tersebut. Malah badan MJ dipenuhi dgn kesan suntikan seolah2 ada org secara paksa menyuntik ubat tersebut ke dlm badan MJ.

Dlm CNN smasa di interview, Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama tlh mngeluarkan satu kenyataan yg agak pelik. " Saya suka MJ. Saya mbesar dgn lagunya. Ia satu kehilangan yg bsr tp saya jamin tiada konspirasi dlm kematiannya." Pelikkan knp seorg Presiden beria2 ckp tiada konspirasi dlm kematian MJ sblm kputusan rasmi autopsy MJ dikeluarkan??? Klu betul lah MJ bunuh diri, buat ape lah dia beri2 nak berlatih slama 2 bulan utk konsertnya? Tak gitu????

Keluarga MJ inginkan MJ di kebumi kan scra Islam. Tp CIA telah muncul dan memberi ugutan jika pengebumian scara Islam di lakukan scara awam (dlm TV). Ugutannya ialah Katherine, ibu MJ tidak akan mdpt hak pnjagaan anak2 MJ sbaliknya Debbie Rowe yg akan dpt. Akhirnya mrk bsetuju utk MJ dikebumi kan scr Islam di Neverland. Tapi dgn syarat, satu pengebumian olok2 scara Kristian mesti diadakan. Itulah yg anda semua tengok di TV. Sbb itu lah keranda MJ ditutup dan x di bukak. Sbb mayatnya tak pernah ada dlm itu. Ini semua dilakukan semata2 nak bgtau duni yg kononnya MJ bkn lah seorg Islam.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin Bahrain


p/s: (Pesanan dr pengirim emel). Demi anda semua, kami sanggup bersengkang mata utk terjemahkan emel yg kami terima ini. Tak tahu ttg wujudnya konspirasi kematian MJ. Mungkin benar, mungkin tidak. Hanya ALLAH shj yg tahu.

Meh Like sini! ;)

Tuesday, August 4, 2009

wow! cuti mengejut!!!!! yeay! ;D

www.tips-fb.com
Hohohohoho. Akhirnya uniten muadzam shah memberi cuti dan ditutup dgn rasmi nya!!! Yeay! Bagus jugak cuti. Xde lah aku nk pening2 kpala nak pikir pasal kuiz 2-3 hari nih. Nak relax kan otak pun x boley. Menci betol.

Tapi lepas kuiz AMAB td, aku dgr dr kwn2 sekelas aku, bhw Uniten akan ditutup start pukul 3ptg! Wow! Unbelievable! Tapi Sir Zulkifli masih teruskan pelajaran sbb chapter yg dia ajar itu msuk dlm midterm lepas cuti! Arggghhh! Study jugak ke time cuti??? Wohohohoho.

Lepas aku hbis klas tu, aku dgr plak, Desasiswa Harmoni terpaksa di kosongkan by 5 p.m! OMG! Aku mane kemas brg lagi doh! Ape lagi dgn kelam kabut nye aku kemas brg. X lipat baju pun. Hahahahaha. Hentam saje lah labu! Janji aku balek. Hihihihihi. X sempat aku nk relax2. Hhahahaha.

Kecoh punye kecoh. Dgn rasminya kiteorg di beritahu UNITEN KSHAH ditutup sehingga 10/8/09. Tapi bg yg amek degree, dilanjutkan ke 16/8/09. Wow! Sgt best! Hahahahaha. Ape lagi, kiteorg gerak lah dgn secepat yg mungkin. Singgah Shell jap isi minyak then bkumpul dkt Petronas Hiway. Check ape yg patut. Hohohoho. Sgt meriah. Mane tak nya, sume budak UNITEN berkumpul di situ. Smpai jem lah. Hahahahaha. About 4.45pm kiteorg gerak. Konvoi ramai2. Hahahahaha.

Dgn kelajuan 140km/j tanpa di halang dgn byk kereta dan lori, akhirnya smpai di MCD Senawang about 6.40p.m. Sgt cepat. Yelah semangat nak balik KL lah katekan. Hohohohoho. Smpai MCD, parents Farah blanje mkn. Wow! Itu satu rezki! Hehehehe. Thanx aunty, uncle! Hehehehe. Thanx kat Farah jugak. Hehehehe.

Lebey kurang pukul 8p.m. kiteorg gerak kembali pulang ke KL. Lame gak lepak di McD. Huhuhuhuhu. Same jugak dgn kelajuan 140km/j di Highway, 8.30p.m aku telah selamat sampai ke destinasi yg di tujui. Hehehehehe. Seb bek ade parking lagi kat umah aku nih. Hehehehehe.

Ape2 pun, cuti2 jugak, jgn lupe study eh. Hihihihi. Kpd kwn2 ku yg kena kuarantin, smoga cepat sembuh ye.

Chowwwzzz! ;)

p/s: X saba pulak nak balek raya nnt. ;)
Meh Like sini! ;)

Monday, August 3, 2009

midterm week! sigh*

www.tips-fb.com
Wow! Midterm yg sgt menggerunkan! Bayangkan midterm Corporate Finance pd hari isnin pukul 8 - 10 p.m. Keesokkan hari nye pd hr selasa 8 - 10 a.m ade midterm Financial Statement Analysis! Hoh! Sgt x suka! Mem nih agak2 ah! Dah ar mlm tuh exam, pastu sok pagi ade exam lagi. Dah lah dua2 calculation! Wow! Sgt benci! Igt otak aku ni otak machine ape yg boleh copy paste dr buku ke otak and save as draft? Wak lu! Grrrrr!

Pastu yg paling best, petang tu pukul 2 - 4 p.m. ade kuiz Costing! OMG!!! Calculation lagi! WTH! Wey mslah betul lah. Sume nak buat time ni jugak. Aku tau lah leh blaja. Tapi I need more time for that lahhhh! Igt aku ni ulat buku ke? 24 hhrs dgn buku. Huhuhuhuhu. Geram2! Hoisssssh!!!!

Chowwzzz! ;[

p/s: Seb bek 3 subjek je. Klu 6 subjek skaligus???
Meh Like sini! ;)

Wednesday, July 29, 2009

OMG! knp sgt susah dan memeningkan???

www.tips-fb.com

Haishhh! Masalah oh masalah. Nape lah masalah aku ni x penah selesai pun. Benci giler aku. Dgn tutorial yg byk. Especially satu subject ni. Mmg lah subject ni subject calculation and calculation is my favorite subject! Tapi nape lah calculation dia sgt2 complicated. Simplax method, pivot number, tableau form! OMG! Byk gilerrr!!!



Sumpah nk buat dh penin pale. Dlm klas td pun dah penin! MasyaALLAH. Byk giler ar calculation dia. Oh Miss Zu. Tlg lah kami! Huhuhuhu.

Chowwzzz!


p/s: mcm dak darjah satu buat Management Science nih! ;[
Meh Like sini! ;)

Tuesday, July 28, 2009

kepenatan dgn kehadiran kelas yg byk! ;D

www.tips-fb.com
Haish. Aku penat giler dgn sem kali nih. Byk giler klas smlm dan hr nih. Rase2 nye mcm nak skip je utk sume klas. Dah lah panas membahang! MasyaALLAH. Hnya ALLAH je yg tahu mcm mane panas nye di bumi Muadzam Shah nih. Klu nak try rase "kehangatan" Muadzam Shah, mai lah dtg beramai2. Hahahahaha.

Bkn saje klas yg byk, kuiz pun byk jugak. Haaa. Jgn main2. Especially kwn2 aku yg rmai amek kos Acoounting ni ha. Jap2 dgn Akaun, jap2 dgn Finance. Blom masuk Taxation lg. Alolololo. Cian nye korg. Huhuhuhu. Aku nye pun leh tahan ag. Ade dua subjek Finance. Dan lecturer nye boleh tahan boring nye. Hehehehe. Jgn marah eh mam! Hihihihi.

Jadi, pada saat ini, klas Costing aku di batalkan. Yes! Tapi next week ade kuiz plak. Ayooo! Dah lah dua kali x dtg klas hr tu. Waduh2 kok! Xpe2 rmai lagi kwn2 yg pndai leh ajar aku. Hehehehe. Especially Fara Bella yg tersyg. Hhihihihi. Kau jgn lupa ajar aku tau Fara! Jgn tau nk update blog je! Hahahahaha!

Ok lah. Aku rase xde pe lagi aku nak update. Xde peristiwa2 best pun yg aku nk kongsi ngan korg. Tguu next update key!! Bye2!!

Chowwwzzz! ;)

p/s: kehidupan seorg pelajar UNITEN penuh dgn cabaran! Hahahaha.
Meh Like sini! ;)

Monday, July 27, 2009

mane aci ni! huhuhuhuhu. ;p

www.tips-fb.com
Ala. Mane aci UiTM je yg ditutup. Senang cite dorg dpt cuti free. Nak jugak!!!! Huhuhuhuhu. Tapi bagus gak ah x dpt cuti, sbb klu dpt cuti, nnt klas di postpone. Malas plak nk ganti klas nnt. Hahahaha.

Lagi satu, klu Uniten bg cuti pun, xde beza nye pun dgn cuti biase. Klu cuti biase pun smggu gak. So, x heran lan klu x dpt cuti. Ceh! Padahal jeles neh. Hahahahaha. Xde mase aku nak jeles. Hahahaha.

Chowzzz!!! ;)


p/s: Cuti ke x cuti ke, kerja/assignment/tutorial tetap ade! Huh!
Meh Like sini! ;)

Saturday, July 25, 2009

adoi. tutorial byk neh!

www.tips-fb.com
Mmg best klu blek kl sbb intenet laju. Tp yg x best nye tutorial ade yg kena buat. Mcm mane ek? Malas telah melanda diri lah. Adoi! Cm ne nak ilang kan malas neyh??? Byk plak tutorial yg di bagi. Tutorial Corporate Finance, Financial Analysis, Financial Management. ARGGGHHH! Aku dah pening dah nih!!! Tolong!!!!

Chowzzz!!

p/s: benci giler tutorial byk, tp xtau cmne nak buat.
Meh Like sini! ;)

Friday, July 24, 2009

Kejadian yg tak disangka! ;(

www.tips-fb.com

Mcm biase aku mmg slalu ke klas lebih kurang pukul 8.00 a.m. Kebetulan Bella pun lmbt ke klas mase itu. Tapi dia gerak dulu dan dia berada selang 3 kereta di hadapan aku. Mcm biase aku drive ke klas dgn kereta itam ku WDB.

Smpai je simpang di Muadazam Shah SIGN, dr jauh mmg aku ternampak lori tangki lebih kurang 30 meter di hdpan ku. Dia bergerak seperti biase. Tetapi sebelum KEM RANGER Muadzam Shah, kelihatan lori tangki yg aku lihat td berada di atas divider sebelah kiri dan kelihatan kesan tayar lori tersebut di atas jalan betul di dpn simpang nak masuk ke KAMPUS aku. Terus aku tnye Fara Bella, "Weh, lori ni berlanggar dgn sape weh?" Kebetulan mmg aku x nmpk yg berlanggar dgn lori itu ialah kereta kwn aku sdri iaitu BELLA! X sempat pun Fara Bella mnjawab, dia dah jerit dulu smbil mnujuk arah kereta Bella di tepi jalan, "Weh! Kreta Bella!! Bella weh! Lori ni langgar dgn kreta Bella! Weh!!!!". Menggigil tangan aku tgk kreta Bella mcm tu! Aku beristighfar byk2 dlm hati. Aku trus park keta ke tepi and terus dptkan dorg.



Mase tu, Allah saje yg tahu mcm mane perasaan aku tgk Bella and Pika dah lembek mcm tuh. Aku dah blur time tuh. Tapi nasib baik Riri kuat. Dia x mngalami ape2. Dia cool. Naseb bek dorg bertiga x cedera ape2. Cume kepala masing2 terentak ke depan. Mmg agak kecoh, lebih2 lagi time dak2 sume msuk kampus nak ke kelas. Mmg ramai yg memandang. Aku terus bwk dorg ke Hospital Muadzam Shah. Dlm kreta aku, Bella menangis mengenangkan kreta dia yg teruk di langgar. Fara Bella trus marah. "Weh, kau jgn tgk blakang boleh x? Xpe. Bukan salah kau kreta kau jd mcm tu. Janji korg selamat." Aku terus memecut ke hospital. Disbbkan blur, aku pun dah lupa jalan ke hospital. Smpai je hospital, mrk dah jumpe doktor, dorg xde ape2. Alhamdulillah.



Alhamdulillah. Dorg xde pape, cume rase2 bengong and sengal2 bdan aje. Kreta Bella pun dah di bawa ke Kuantan utk repair. Tapi aku mngucap syukur sbb dorg okey. Klu Lori tangki tu x mngelak, mmg... Nauzubillah. Jauh kan lah kami semua dr sebarang kecelakaan.

Chowzzz....

p/s: kdg2, x bwk laju pun, org yg langgar kita. Ape kes????
Meh Like sini! ;)

Thursday, July 23, 2009

Bufday Suprise Yana Smart!!! ;D

www.tips-fb.com
Yana terkejut!!!!

Happy Bufday Yana!!!!! Itu lah jeritan dan ucapan dr 16 org kwn2 Yana di DH1-00-07 tanggal 22/7/09 tepat pd pukul 12.00 a.m. Wahahahaha. Yana terasa sgt terharu, smpai melempang aku ketika di pintu masuk rumah berkenaan. Hahahaha. Dia kata x sangka kwn2 dia buat mcm ni utk dia. Huhuhu. Baru tau ke Yana. Tapi nasib kau baik tahun ni, sbb kiteorg x buat dajal pun. Bak kate Cimak, malas nak kemas umah klu sgt2 bersepah. Hahahaha.


Acara meniup lilin. ;D

Mane ntah lagi 2 org? Hahaha.


Apabila sume bkumpul. (ada yg xde). Hahahaha.


Neway, Happy Bufday Yana!!! ;)

Chowwwzzz! ;D

p/s: bufday aku lmbt lagi daaaaa. ;D
Meh Like sini! ;)

Thursday, July 16, 2009

kelas OH kelas!

www.tips-fb.com
Waduh2. Sudah start blajar lah dis week. Sgt2 x best. Semangat blaja x smpai lg lah.Hahahaha. Asal lah rase malas giler nak g klas and rase nk tido je memnjang. Hahahaha. Agak keliru di situ. Tolonglah jgn malas iena oiii. Kate dis semester nak naik kan CGPA lagi. Huhuhu.

Buat mase nih, tutorial yang aku dpt byk lah jugak. Itu pun ade yg x dpt buat. Susah beb. Sejak dh msuk 2nd year degree neh, makin susah plak subject2 dia. Rase nk pengsan pun ade. Tp seb bek lah klas x pack sgt. Tp itu pun rase penat. Huhuhuhu. Lecturer2 sume pun okey je. Buat mase ni xde lagi yg buat mslh kat aku. Hahahaha.

K.A.M.I

Dis week ade program yg akan di kendalikan oleh MPP dgn ELC yg diberi name"my heart". Wahhhh. Mcm besh. Dah beli kupon pun. Rmai gak member yg terlibat. Tp rase nye sgt2 busy lah. Dgn meeting nye lagi, dgn nak buat "props" lagi. Adui. Seb bek lah aku bkn slah sorg dr AJK yg terlibat. Dah jadi ketua ARAS 1 & 3 pun rase mcm ntah ape2. Tak tau nk ckp ape dah. Huhuhu. Redha jelah. Kak Baini dh bg tanggungjwb, so go on je lah. Huhuhuhu.


Lynn dan Ngek!

Rase2 nye sem kali ni lebih mncabar dr sem2 lpas. Sbb calculation subject more than theory subject. Itu aku sgt suke. Hahahaha. Drpd theory yg sgt mmboringkan, bek aku kira2. Hhahahaah. Agak susah lah dan memeningkan. Tapi besh. Huhuhuhu. Takpe2. Aku okey je. Chill je. Mesti boleh punye! Huhuhu.

Additional K.A.M.I!

Aku pun xtau nak btau ape agi. So, next aktiviti akan ku update lagi. Jadi, teruskan bsama aku. Hahahahaha.

Chowzzzz! ;)


p/s: Do you remember the time when we fall in love! Weee~ ;)
Meh Like sini! ;)

Monday, July 13, 2009

Kuantan OH Kuantan!

www.tips-fb.com

Fuh! Agak lama gak lah aku x update blog aku yg terchenta neh. Sori lah kwn2, aku agak busy lah. Kdg2 internet pun mcm tenuk. Mcm siput. Walaupun aku pkai broadband NO.1 di malaysia neh. Hahahaha. Tajuk aku kali ni Kuantan. Nak tau kenapa? Bace lah dulu. Hihihihi.

Kisah bermula bila msg2 bohsan dgn keadaan di Muadzam Shah nih. Msg2 memberontak bohsan. Hahahaha. Jadi, di pendek kan cite kiteorg plan lah nak g Kuantan. Mula2 mcm nak xnak pegi, akhir nye setelah ku pujuk2 2 org kwn ku yg mcm ragu2 nak pergi, kiteorg pegi lah dgn senang hati. Tapi aku tau xde yg berat hati nak pegi. Hahahaha. Jgn marah kwn2. Hahahaha.

Kiteorg start packing brg2. Plan dia mcm ni, kiteorg g overnite kat TC (Teluk Cempedak), then esok pagi nya terus ke Panching (air terjun). So, kiteorg gerak lebey kurang pukul 11 mlm. Hahahaha. Sape yg drive? Aku lah jadi mangsa. Bak kata Fara, Lynn buta malam. Hahahaha. Kesilauan matanya agak tinggi. Dah di suruh buat spek, tp nnt lah ape lah. Hahahah. Mcm2 lah minah nih. Hahahaha.

Sampai je Kuantan, terus g carik maple. Sbb nak lepak2 lah nak ilang ngantuk. Hehehehe. Lepak punye lepak, smpai lah pukul 3. Pastu round2 sekitar bandar Kuantan tu g carik Nyah. Fuh, lawa2 lah. Kalah artis. Ramai giler kiteorg jumpe. Rase nak mintak autograph plak. Hahahaha. Siyesly lawa giler. Dah lah putih melepak. Tapi ade gak yg x lawa. Hihihih. Maaf ye kak. Hehehe.

Jam menunjukan pukul 5 pagi. Msg2 mcm xeh tidor dlm keta. Jadi, 2 org kwn aku yg mule2 xnak pergi tu, mula menunjukkan ketidakselesaan mereka. Jadi, aku bertindak utk pulang ke kampus shj walaupun hati aku berat nak balek. Ermmm, x best plak mcm tuh kan. Dah dorg nak balek kan. Ikut je lah. Huhuhuhu.



Tapi ape2 pun besh ar mlm tuh, laupun x ramai. Next time kite g 16 org sekali gus eh??? Hahahahha.

Chowzzzz! ;)

p/s: nak try shisha tp.........
Meh Like sini! ;)

Wednesday, July 8, 2009

H1N1? Oh no!

www.tips-fb.com
Ayooooo. Demam menyerang aku. Sgt sedey. Kenapa aku jugak yg dia nak serang? Serang lah org lain. Huhuhuhu. Tak sangka plak bila selsema, leh dtg batuk dgn demam plak. Package nampak???
Hahahahaha.

Pada mulanya aku selesema. Then, on the way nak balek ke Muadzam Shah tercinta, time drive tu, tibe2 rase menggigil. Aku pun xtau kenapa. Nervous sbb ape? Ermmm. Entah. Aku pun x sure. Hurm xpe lah. Aku rase mybe perubahan cuaca. Cewah, mcm baru balek dr oversea jep. Hahahahaha. Tapi mlm tuh, badan aku rase mcm nak demam. Penat semcm lah. Dengan hidung yg tersumbat. Tekak sakit. Adoi. Ape ke hal nya aku neh. Xpe lah. Makan je lah ubat yg Shiela bagi. Pastu aku terus tido dgn lena nya. Hahhahaha.

Esoknya, aku g klinik. Seb bek lah doctor kate aku nak demam sbb perubahan cuaca. Sejap panas sejap sejuk. Lega aku. Aku pikir2 dah nak kena H1N1 dah. Adoiii. Syukur lah. Hehhehee. Thanx jugak kat Yana sbb dah teman kan aku g klinik dr pagi smpai ptg. Hehehehe.

Ptg td, kelas Management Accounting. Fulamak, kepala aku mcm org main roller-coster daaa. Hahahaha. Sgt2 pening. Adoiii. Bila aku berjalan, rase mcm aku jalan atas air yg bergoyang2. Adoi makkk. Nak pitam pun ade. Nak drive pun dah tak boleh dah rasenya. Dgn jasa baik Famie, dia sudi drive keta aku yg dia x biase tuh. Maceh ye Famie! Syg awk! Hehehehe.

Ptg tu jugak, Yana plak drive bwk aku g mkn sbb aku lapa. Thanx again Yana. Hehehehe. Nak carik air kelapa susah wooo. So aku decide nak mkn ubat je lah. Rase2 dah ok kot. Hehehehehe.

So, sape2 yg rase nak demam tuh, sila lah jumpa doctor cepat2 eh?? Jgn tangguh2. Nnt lagi teruk. Lagi takut, bila suspect H1N1. Adoii.

Chowwwzzz!!!! ;)

p/s: bile plak H2N2 plak? Hahahaha.
Meh Like sini! ;)

Disebabkan mop!! Adoi!

www.tips-fb.com
Kisah bermula bila aku dan Yana disuruh amek mop di rumah Bella. So, aku dan Yana pergi lah ke DH1-00-05 utk amek mop kiteorg yg dipinjam oleh Bella itu. Hehehehe. Sampai je kat pintu. Oh! Pintu rumah dia berkunci. Kiteorg berketuk bertalu2 dgn salam. Berkali2 bagi salam dan ketukan pintu itu hampir memecah suasana malam yg lebih kurang pukul 11.50p.m mase tempatan.

Ketuk punye ketuk punya ketuk. Tak da yang bukak. Adoi. Pergi ke tingkap sebelah tu gelap. Takot dah tido. So, Yana bagi cadangan pergi ke tingkap di seberang sana bersebelahan tasik yg gelap itu. Aku pun ikut lah. Sebab nak amek mop kan. Nnt Nyomel xleh nak mop. Huhuhuhu.

Dgn niat yg tulus dan ikhlas nak amek mop shj, kiteorg ketuk lah tingkap bilik Bella time tuh. Tibe2 dgr orang menjerit2 ketakutan keluar bukak pintu. Rupa2nya Bella dgn Riri yg berlari. Tibe2 dgr plak suara kwn2 yg lain dtg dgn tibe2 mnyerang rumah itu. Aku dgn Yana bertindak utk menyorok. Aduh. Ape lah masalah diaorg neh. Xyah kot nak pggil sume org. Kiteorg nak mop je lah.

Nyorok punye nyorok punye nyorok, aku lalu lah depan tingkap tuh balek. Tibe2 diaorg jerit. Mak aih! Apahal. Then aku dgr Pika jerit, "Wey! Iena lah! Wey! Chill! Iena lah!". Byk kali aku dgr Pika ulang. Then dorg bukak tingkap, marah kiteorg plak. Adoi. Nak amek mop je kot. Sape suruh xnak bukak pintu depan.

Sumpah lawak lah. Kiteorg xdak niat pun nak takut kan sape2. Nak buat ape nak takut2 kan org sedangkan diri sendiri pun penakut. Hahahhaa. Takpe lah. Lepas ni, jgn lah tak bukak pintu ye kwn2. Hehehehehe.

Chowwwzzz! ;)

p/s: Bile org ketuk pintu dan org tu bg salam, bukak ah. Takkan Hantu bg salam kot! Hahahaha.
Meh Like sini! ;)

Saturday, July 4, 2009

KEMBALI PULANG! ;)

www.tips-fb.com
Uniten Muadzam Shah, Pahang.


Rase nye dah nak 3 hari aku tak update blog ku yg tercinta neh. Hehehehe. Yelah. Tak de benda nak cite lah. Hehehehe. Skrg nih aku sibuk mnjalankan kegiatan menurunkan berat badan. Jus Mate 5 yg aku minum nih pun nak hbis. Oh No! Kena beli yang baru! Huhuhu. Terpaksa lah aku laburkan RM450 utk beli JM5 nih. Harap2 kali ni berjaya lah dgn usaha dan semngat yang tekad. Huhuhuhu. Kamu semua doakan aku yer?? ;)


Sedar tak sedar dah nak sebulan aku bercuti sakan di rumah. Hahahaha. Byk perkara yg aku buat mase cuti semester kali nih. Tapi selalu nya aku di rumah. Nak keluar pun malas. Bukan nya ape, malas gila nak tekan pedal clach yg melecehkan di KL yg besar nih. Dah lah selalu jem. Huh! Tension nye. Naik lenguh kaki aku. Kalau auto xpe lah jugak. Huhuhu. Takpelah, dah itu je lah rezki yang aku ada pemberian bapak aku. Sayang abah lah! Hehehehe.

Esok, aku akan berangkat ke luar bandar. (Ceh! Mcm ke luar negara plak! Hehehe.) Bukan nye nak bercuti, tapi nak sambung lagi semester yang baru nih. Enjoy2 gak, tp pelajaran jgn lupa. Kali ni aku ada azam baru. First, azam turunkan berat badan ke berat ideal. Second plak, nak naik kan balek CGPA aku yg turun baru2 nih. Ade juga perkara yg sgt2 tak baik yg mmg patut aku tggalkan. Tak patut aku melakukan perkara itu. Nasihat kawan baik ku tidak di endahkan. Oh, im sorry my friend. Tapi kali ni aku betul2 nak tinggalkan. Promise! Huhuhuhu.


Jadi, setelah aku sampai ke sana, aku akan mulakan hidup yang baru dan azam yang lebih baru. Azam yg yg tertinggal dahulu, di bawa ke sem ni. InsyaAllah, aku akan laksanakannya sebaik mungkin. Kepada rakan2 seperjuangan, SELAMAT KEMBALI KE MUADZAM SHAH TERCINTA. Hahahahaha. ;)


Chowwwzzz! ;)

p/s: Tiada lagi kebebasan. Huhuhuhu.
Meh Like sini! ;)

Monday, June 29, 2009

Tiba - tiba lak rase sedey! ;(

www.tips-fb.com
Micheal Jackson/Mikaeel Dlm Kenangan


Mcm biase bangun tido je mesti on9. Tapi hari ini aku bgun agak lmbat! Adoi! Ape mslah ntah aku neh. Hahahaha. Mcm biase jugak aku akan bukak facebook, myspace, friendster, blog and youtube.

Dalam dok maen2 facebook tuh, ternampak plak kuiz ttg Raja Pop Dunia, Micheal Jackson. Aku pun buat lah. Huhuhu. Aku pun bukak lah youtube nak tgk klip video lama dia yg best. Music video yg mnjadi favourite aku smpai skrg ialah music video lagu Thriller (Geli Mat tiru plak!), Black Or White, Beat It, Billie Jeans, Too Bad (Ghost) dgn Smooth Criminal. Sgt2 best!!!

Asyik2 aku tgk music video, sambil tu aku search lah video time dia dtg Malaysia pada tahun 1996 dulu. Aku dpt lah akhirnya. Dlm klip video tuh salah sorg peminat dia dpt peluk dia atas stage! Wow! Best nyer. MJ pun peluk dia se erat2 nya! Aduh. Sgt best. Apekan daya aku xde di situ. Aku baru je darjah satu. Camne nak pegi?? Hahahaha.

Lepas aku tgk klip video dr Malaysia tu, aku klik plak video dr Munic (betul ke nie? Aku pun x penah dgr negara ape ni. Huhuhu.). Dalam klip video tuh, dak pompuan nih menangis nak MJ! Sampai dia dpt naik je atas pentas, dia peluk MJ sekuat2 nya smpai nyanyian MJ terganggu! Yang buat aku sedey tu, lagu yg dia tgh nyanyi time tu, You Are Not Alone! Dah lah budak tuh nangis2. Aku pun menangis doh! Ye ar. MJ dah xde. So bile aku tgk balek video2 dia, dia mmg terbaik. Huhuhu. Lama gak lah aku nangis. Huhuhuh.

Aku mmg peminat MJ dr dulu. Suke tgk klip video dia especially Ghost tuh! Sgt best! Tp, ape kan daya, MJ dah xde nak mnghiburkan hati kita sume dgn lagu2 dia yg penuh makna. Huhuhu.
Aku igt bile dia nak buat "comeback" dgn konsert jelajah dia, aku nak pegi. Tapi ape kan daya, x sempat dia nk menghiburkan peminat2 dia seluruh dunia. Huhuhu. Agak sedey ar.

Neway, hidup mesti di terus kan. Bagaimanapun, semoga Allah mencucuri rahmat terhadapnya. Dia pun meninggal hari Jumaat. Semoga dosa2 dia terhapus same sekali bila dia dah memeluk agama Islam November tahun lalu. InsyaAllah.

p/s: Lagu You Are Not Alone utk korg! ;(
Meh Like sini! ;)

Benci Special Sem!!!!

www.tips-fb.com
Oh tidak! Sejarah lama berulang kembali!! Dalam kotak fikiran aku asek pikir kan di mana silap aku, di mana salah aku, di mana kelemahan aku?????

Mlm semalam, jam mnunjukkan hampir 10.30 pm, terdengar deringan telefon ku yg sgt aku kenal. "Oh! Lynn! Ape dia nak mlm2 neh?" detik dlm hati aku. "Hello?" kata aku. "Ina! Kau dah check result?? Kau dpt brp??" tnya Lynn tiba memecah gegendang telinga aku. "Huh? Dah kluar ke? Aku x check lagi lah Lynn! Aku dlm keta nih. On the way nak balek kampung. Jap lagi aku kol kau balek eh? Aku on9 kat kampung aku nnt." kata aku slow2. "Ko bwk laptop kew?" tnye Lynn. "A'ah. Eh, kau punye brp?? Ok x??" tnye aku tanpa segan silu. "Ala, aku, nadia dgn ngek same jew. *.*4 jew. Dorg sume xpuas ati kot dgn business comm. Rihana pun x puas hati. Fara pun." jawab Lynn dgn semangatnye! "Yeke? Adoi. Takutnye aku!! Erm, xpe lah nnt aku kol kau yew?" kata aku. "Ok! Bye!" jawab Lynn selamba. Hati aku berdegup laju, tp aku x endah kan nya. Aku lebeh kpd beristighfar byk2.

Sampai je kampung, aku terus on9. Tapi line 3G xde plak kat kmpung tuh! Agak susah nak bukak web UNITEN. Lambat nak mati! Puas aku sumpah seranah. Hahahaha. Acu aku pun dah marah aku mencarut! Hikhikhik. Akhirnya bukak juga. Aku tekan je panel "result", aku terus berdetik dlm hati. "Huh? WTF!!" Mmg aku dah agak dah. Dari hari paper terakhir aku dah tau aku dpt result mcm mane. Kali ni trun mndadak dr sem lepas. Mmg aku dah agak dr dulu lagi. Aku mmg xleh bwk subjek2 special sem kali ni! Sgt mncabar kewibawaan aku!

Mama tgk result aku lalu berkata dgn syuman, "Takpe lah long. Mama pun pham. Kakak senior kamu yg dulu UNITEN kos finance yg skrg keje ofis mama pun kata, PSYCOLOGY mmg susah nak score. Takpe, next sem naik kan balek CGPA." Aku dgr pun sejuk balek hati aku yg panas menggelegak nih. Seb baek Mama ada. Thanx Mama for your kata2 semangat! ;)

Disbbkan line broadband yg mcm nyawa2 ikan, dgn hati yg geram, aku tutup shj laptop aku. Huh! Satu mlm aku berfikir. Ape yg aku silap neyh? Aku ade buat dosa dgn orang kew? ALLAH? Oh ya! Aku tau special sem ni, aku ada buat perkara yg mmg tidak sepatutnya aku buat. Aku jadi liar. Oh tidak! Disbbkan pengaruh rakan2, aku terikut2. Tapi bg aku, itu sekadar enjoy, but aku xtau lah perkara tu blh effect study aku. Klu Faezah tau result aku mcm ni, mau aku kena marah. Sorry Faeza! Aku tau, mase special sem ni, aku jarang dgn kau, Faz, Dura, Muni dan Famie. Sorry korg. Aku jd jahat jap. Huhuhu.

Bbrp kali aku mngingatkan diri aku, jgn leka. Huh! Syaitan! Mmg lah sentiasa mnghasut2 anak cucu adam kat muka bumi ni. Hurm. Tapi aku pikir balek mmg ade faktor2 yg lain yg mnyebabkan kemorosotan result aku kali ni. "X MINAT SUBJEK MEMBACA!" Mmg! Sejak dari sekolah rendah, minat terhadap subjek mmbaca bkan ada dlm diri aku. Aku hnye lebih kan kpd calculation semata2. Itu shj kekuatan aku. Klu subjek mmbaca, mmg lemah. Mmg x penah nye dpt A klu subjek mmbaca. Huh! Ntah kenapa ntah. Turun temurun dr Mama kot?? Mama pun penah kate dia mmg kurang dgn subjek mmbaca. Hehehehe. ;)

Tapi takpe lah. Esok maseh ada. Hidup ni ibarat mcm roda. Sekejap kita di bwh, sekejap kita di atas. So, dlm hidup aku ade prinsip (kwn2, jgn igt aku xdek prinsip tau!), jgn cuba nak menindas org lain hnya kerana hasad dengki dan iri hati, lama2 org plak yg akan menindas kite disbbkan kesalahan sdri. Insyaallah, aku dan kwn2 aku xkan menindas org, slain org itu yg mmbuat kan kiteorg menindas dia! Hahahah. Jahatnyew!

Neway, apa2 pun, hidup mesti diteruskan. CGPA boleh di naikkan lagi. Jgn leka lagi. Jgn tinggal solat! Itu yg paling penting klu nak berjaya dlm hidup. Huhuhuh. Baek plak akuh. Hahahah.
Kepada yg berjaya naik kan CGPA sem kali nih, Congrats! Mari lah kita same2 menaikkan lagi CGPA smpai grad! InsyaALLAH!

Chowwzzz! ;)

p/s: Tak rela klu CGPA trun lagi nest sem! Oh tidak! ;(
Meh Like sini! ;)

Friday, June 26, 2009

Micheal Jackson meninggal dunia! ;(

www.tips-fb.com

Kematian Micheal Jackson atau nama islam nya Mikaeel, Raja Pop Dunia byk meninggalkan kesan yg mndlm terhadap peminat2 setia/fanatik beliau. Beliau yang terkenal dgn ciri khas gerakan "moonwalk" yg ditampilkan dlm klip video "Billie Jean" di katakan mengalami serangan jantung setelah tiba di satu rumah sakit di UCLA Medical Centre, Los Angeles (AS) sebelum meninggal dunia dlm laporan jaringan TMZ dan Reuters.


Menurut laporan jaringan itu lagi, beliau menghembuskan nafas terakhirnya saat paramedik dr Los Angles Fire Department menanggapi kontak dr rumahnya di Los Angeles lebih kurang pukul 12.30 waktu setempat. Paramedik segera membawanya ke UCLA Medical Centre tetapi tidak sempat.


Beliau dilahirkan pada 29 Ogos 1958 di Gary, Indiana. Dia merupakan anak ketujuh drpd sembilan orang. Pada berusia 6 tahun, beliau dan adik beradik lelakinya iaitu Jackie, Tito, Jermaine and Marlon membuat persembahan pertama mereka dalam satu pertandingan nyanyian. Mereka muncul juara dan seterusnya menjadi kumpulan yg paling popular dgn name The Jackson Five dan kemudianya di tukar kpd The Jackson 5.


Pada November tahun lalu, beliau memeluk agama Islam di rumah rakannya Steve Porcaro di Los Angeles. Turut hadir pada majlis itu penyanyi Yusuf Islam, pencipta lagu David Wharnsby dan penerbit album Philip Bubal. Beliau juga di laporkan memilih nama "Mikaeel" sempena nama malaikat pembawa rezeki sbg nama islamnya.


Abangnya Jermaine dilaporkan berkata, pemegang gelaran "Penghibur Sepanjang Zaman" oleh Guiness World Records itu menunjukkan kecenderungan utk memeluk Islam sejak awal 1990-an lagi.


Beliau meninggalkan 3 orang anak hasil drpd 2 perkahwinannya sblm ini iaitu Prince Micheal 1, Paris Micheal dan Prince Micheal II.




p/s: tiada lagi Raja Pop dunia. ;(
Meh Like sini! ;)

Thursday, June 25, 2009

Pesanan Untuk Sahabat2 Tersayang! ;)

www.tips-fb.com

Assalamualaikum. ;)

Walaupun aku ni x se alim ustazah atau ustaz, tp sbg sahabat sesama islam, maka aku di haruskan mengingati teman2 sesama islam yang di sygangi. (Cewah! wee~)

Sahabat2 ku, tahukah kamu kubur menyeru manusia sebanyak 5 kali setiap hari :

1. "Aku rumah yg terpencil, maka kamu akan senang dgn selalu membaca Al-Quran."
2. "Aku rumah yg gelap, maka terangilah aku dgn selalu solat malam."
3. " Aku rumah penuh dgn anah dan debu, jadi bawalah amal soleh yg mnjadi hamparan."
4. "Aku rumah ular bbisa, maka bawalah amalan Bismillah sbg penawar."
5. "Aku rumah pertanyaan Munkar dan Nakir, maka perbyk kan lah bcaan Laa Ilahaillallah, Muhammadar Rasulullah, supaya kamu dpt jwpan kpdnya."


Sahabat2 ku, tahukah kamu di dalam dunia mpunyai 5 jenis racun dan penawarnya:

1. Dunia itu racun, zuhud itu penawarnya.
2. Harta itu racun, zakat itu penawarnya.
3.Perkataan yg sia-sia itu racun, zikir itu penawarnya.
4. Seluruh umur itu racun, taat itu penawarnya.
5. Seluruh tahun itu racun, Ramadhan itu penawarnya.


Sahabat2 ku, Nabi Muhammad s.a.w bersabda, ada 4 dipandang sbg "ibu":

1. Ibu dari segala ubat ialah sedikit makan.
2. Ibu dari segala adab ialah sedikit berbicara.
3. Ibu dari segala ibadat ialah takut buat dosa.
4. Ibu dari segala cita-cita ialah sabar.



Sahabat2 ku, tahukah kamu orang yg tidak melakukan solat:

1. Subuh >> Dijauhkan cahaya muka yg bersinar.
2. Zohor >> Tidak di berikan berkah dalam rezki nya.
3. Asar >> Dijauhkan dari kesihatan dan kekuatan.
4. Maghrib >> Tidak diberi santunan oleh anak2nya.
5. Isyak >> Dijauhkan kedamaian dalam tidurnya.


Selamat beramal! ;) Chowwzz!


p/s: kadang2 termissed solat subuh daaaa~
Meh Like sini! ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...