Sunday, November 7, 2010

kenapa IP address kena banned?

www.tips-fb.com
salam to semua yang singgah di blog iena yang tak seberapa ni.
iena ada kemusykilan di hati. tengah dok syok blogwalking, tibe time nak post msg kat Shoutmix sorang member blog ni, tibe tibe kate IP ADDRESS iena kena banned! kenapa ehk?

lagi sekali eh iena ingat kan. tiba tiba sahaja. okey je sebelum ni dok ber blogwalking. bukan untuk satu blog je kena band, tapi semua member blog yg pakai Shoutmix iena tak boleh nak post message sebab kena banned!
takkan semua blog yang iena lawat banned IP ADDRESS iena kot? pelik!

somebody please tell me! ;(

Meh Like sini! ;)

8 yang sayang iena.banana:

dya adriza said...

Eh?!! Sama la wak. Apsal ek? Saya punya pun x boleh. Pakai wireless x boleh, broadband pun x boleh, sedih saya huhu

iena.[banana] said...

ntah le. tapi dah okey lah plak. tadi tibe2 je. ape kena ntah si shoutmix ni. hehehehe.

iQaChumel said...

haaaa..tu la pasal.
hangin gila meroyan td
(over kau iqa)
tiba tiba kena ban.
terkejut beruk. (tipu)
tp da ok da pun..
shoutbox mmg suku suku sikit..hee

zuanjoe said...

maybe u sharing wifi kot.. 1 IP kuar ke byk shoutmix.. suspect spam. biasa temp banned jer.. (agaknya la.. hehe)

jemput la dtg

Lisa said...

ohh Lisa punyee pon same tadikk~! terkejuttttt sangat. tapi skang dah okehh dahh. fuhh, lega

iena.[banana] said...

iqacumel: tu lahh. sengal tol shoutmix ni. terkejut je. hehehe.

zuanjoe: heheheheh. yeke? mslah nye sy tak sharing. ;)

lisa: kann? relax. jap je tu. ;)

KucingMalas said...

ip iena sama ngn ip spam, so kena buka modem tu dlu restat laptop kemudian on semula.. nti dia auto tukar ip :)

iena.[banana] said...

kucing: oh yeke? bukan ina sorg je kena tau. sume pun. ishh tak phm lah. shoutmix buat hal mlm td.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...