Saturday, February 5, 2011

lelaki mana yang memahami hati perempuan?

www.tips-fb.com
ye. lelaki mana yang paham hati perempuan? iena tak jumpa lagi kot. hurm. iena terkilan gila sbb ramai lelaki sekarang memikirkan hawa nafsu diaorang je. hurm. lagi satu, mata tu nampak and nak yang cantik je cun melecun. kalau boleh nak awek macam Megan Fox. urgh! kenapa ni? dah takde lelaki melayu yg sejati ke dalam dunia ni?


jarang iena jumpa lelaki nak kan perempuan yg manis, bertudung and alim. maksud iena bukan dari segi luaran je alim. dalam pun sama. baik budi pekerti. walaupun pun perempuan itu tak cantik seperti Megan Fox. hehehe. iena yakin ramai lagi perempuan yg alim luar dalam ni cume lelaki je yang tak nampak. apa yang dorang nampak KECANTIKAN pada muka dan BODY yg lentik yaww! i'm speechless.

tapi ada gak iena tengok couple yang alolololo suweett gile. padahal awek dia tak cantek macam Megan Fox pun. boyfriend dia, masyaAllah! macam Zac Efron. Zac Efron dia pun bukan sekadar muka je, dalam pun sehensem Zac Efron. hehe. itu yg kita nak. memilih pasangan bukan pada kecantikan and susuk tubuh badan je.


ada jugak iena jumpa mak aihh awek dia memang cun melecun habis, boyfriend dia adoyaii. hensem lagi pakcik jual nasi lemak kat dgn umah iena ni. hehehe. iena tau punya mesti lelaki tu baik and perempuan tu pun tak memilih luaran saje. hehehe.

okey make it simple. kaum Hawa, ce cite jumpa tak lelaki yang paham hati perempuan ni? kalau ada pun lelaki yg macam mana? macam Ustaz Amirul kah? iena sure gila mesti ramai yang berangan nak bersuamikan macam watak Ustaz Amirul dlm drama kat TV3 tu. hehehe.


kaum Adam macam mane pulak? jangan ingat iena kondem uols pulak eh? ini sekadar topik perbualan. hehe. ;)

silekan! ;)

Meh Like sini! ;)

28 yang sayang iena.banana:

MyAe HaNnAh said...

like! mmg kebanyakan boys skunk nie.. memilih.. sdgkn diri tuh tade la perfect mne.. cakap gurl jual mhall.. padahl dye kot yg ta sedar diri.. =)
nie juz pd pandangan saye..=)

fiq. said...

yeke ? mungkin, tapi
selalu dgr, lelaki apa2 pun akan pilih isteri yang baik2, solehah.hehe.
may be tu isteri kot, gf lain.
nak enjoy2 dulu.kan2??

Along Usop said...

hahah.. kalau die mengorat baru kapel.. mmg jadi la pasangan yg muke nak lawa je..

tapi kalo jenis yg dah kenal baru kapel.. itu yg nmpak tak seimbang kengkadang tuh..

btol tak?..hehehe..=)

cik nienaz said...

along: hahaha. okey iena tak paham ape yg awk cube terangkan. hehehe.

r-5 said...

wah kondem nampak! haha. pompuan skrg pon same nak cari laki-laki yg muka ensem tp kaki player mmgla asik la rasa kena betray. huhu ape2 pon jodoh pertemuan d tangan. Janji Allah "lelaki yang baik untuk wanita yang baik, dan wanita yag baik utk laki2 yang baik". So motifnya dsini perbaikilah diri, da usaha utk jadi yangterbaik nescaya Allah kurniakan untuk kamu pasagan hidup yang trbaik.hehe. Peace!

cik nienaz said...

fiq: hehehe. iena pun ade dgr mcm tu jugak. tp tak baik ohh klu before kain maen2 dgn gf yg dia mmg taknak buat isteri. cmne tuh? ;p

cik nienaz said...

myae: hahahaha. betul betul! iena setuju sangat2! hehehe. ;)

cik nienaz said...

r-5: hehehe. tak kondem lahh. just bukak topic. tu yg nak tenya pendapat2 kedua-dua kaum adam and hawa kat muka bumi nih. ehehe. lagi2 di kalangan umat islam. heheheh. btw, thanks for ur opinion. hehehe. betul tu, lelaki baik utk perempuan yg baik, perempuan yg baik utk lelaki yg baik. insyaallah. ;)

Along Usop said...

maksud along.. biase nye.. proses mengorat berlaku bile sang lelaki/pompuan ternampak pompuan/laki yang cantik/ensem
so, kalau dingorat..maksudnye lawa/ensem lah kan?


tapi.. bg pasangan yg mule dari berkawan..
tak semestinye mcm tu.. kite kan kalau berkawan.. mane la kisah sgt ensem ke lawa ke..
tp bile dah lame kawan..kenal pulak hati budi die mcmane.. baru terpikat..

yang ni la along maksudkan kadang2 tak seimbang..

*maaf kalau x faham jugak.. huu..

nulhazwany abdul malik said...

kerana kekurangan itu adalah kesempurnaan baginya. hehe

snf said...

ustaz amirul ustaz amitul yeahh!!>hehe^^

cik nienaz said...

along: ohh oke. iena paham skrg. hehehe. betul tu betul ape yg along cakap tu. biar berkawan lama. tp jodoh sume di tangan tuhan kan? hehehe. ;)

cik nienaz said...

wany: betul tu. hehehe. ;)

snf: hehehe. ape yg ustaz amitul tu? hehehe. ;)

Inspirationalefeks said...

btl nihh.. tp nk pilih tu ssh .klau sorg pdai pilih, sorg lg x pndai.. xkemna kot ..hhuhu :)

wanacesh said...

biasala tu,,lelaki kan nafsu besar,,tu yg cari yang lawa2 je,,pompuan pulak emosi bsar,,x kisahlh muka mcm usop sontorian ke,,janji caring,,ye x ha3,,nice share,,

Bazilah said...

kalau yg kaye selalunya mesti lelaki tua, kalau yg hensem biasenya kasanova, kalau yg kaya dan hensem pulak selalunya dah ada bini pertama opppss haha cemane?

ape-ape pun percaya pada jodoh, doa selalu :)

BRO_MONDAY said...

hai enna banana!!! lom taim no si...koh koh koh ingat kan sape ah tadi...
hmmm~ nice entry ni...betul tu, skam ni payah nak jumpe yam betul2 sayam+cinta sungguh2...tapi ingat, bukan x de lansum ok...masih ada...ape2 pun ai laik dis entry!!!

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "SEGMEN SENYUM X NAMPAK GIGI"

purplelitto said...

he..biase la tu..laki mmg suke pompuan cun cam moxilla firefox tu..eh silap..megan fox tu..p suke je la..nak wat bini..hampeh..xboley..nanti kene tarik telinga ngan mak..huhu..^__^..

paradoks hati said...

haha.like.mmg selalu gak nampak macam tu..
tp saling melengkapi :);

Juli said...

nrmal kot..pompuan pon suka laki hensem ape.tinggal untung ker tak jer kalo dapt atau tak dapt.heheh

:: cekodod :: said...

betul..memang pandang rupa

fiq. said...

tu lah, bagi lelaki, diaorg jahat tak pe,
tapi future wife diorang xnak seliar mcm tu.
nak perfect.

nabila faryzza said...

saya setuju.
lelaki baik untuk wanita yang baik dan perempuan yang baik juga untuk lelaki yg baik. Allah maha adil :)

cik nienaz said...

efeks: hey thanks bagi komen. tp mcm mane tu ehk? hehehe. tapi betul lahh. klu x pandai memilih pun same je kan? hehehe. ;)

wana: wow! statement! tak takot ke nnt lelaki yg bace berbulu dgn komen awk? heheh. btw thanks for the comment dear. hehe.btul jugak ape yg awk ckp tuh! ;)

cik nienaz said...

bazilah: yeahhhh! ure arite bebeh! hehehehe. jodoh semua di tangan Allah. ;)

bro monday: betul tu bro betul! hehehe. tu lah bro dh lame tak singgah blog iena banana ni. hehehe. thank you brooo! ;)

cik nienaz said...

purple: hehehe. pandai gurau ehk? mozilla forefox pun boleh lahh. hehehe. betul tu betull! hehehe. tak psl2 kena reject an an an? ;)

paradoks: hehehe. thanks! betul tu! ;)

cik nienaz said...

juli: betul. tggu nasib dgn tak nasib je nih. hehehe.

cekodod: heheh. wow statement! ;)

cik nienaz said...

fiq: betul tu betul! hehehe. ;)

nabila: awk pun betul!

all of you: thank comment!!! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...